Fetelor, as vrea sa va…

… urez ceva, dar nu stiu ce.La multi ani de Martisor? Succese pe ramura? Un an nou fericit de 1 Martie? Ma rezum sa va doresc o primavara frumoasa si sa va multumesc ca existati in toate formele posibile: sotie, mama, sora, bunica, fiica si iubita.

Prietena Arakeliana, intr-un comentariu de astazi, ma asteapta pe mine sa-i trimit primavara de la sud, adica din Spania spre Belgia, ca s-o fi saturat si ea de nas umed si zapada flescaita. Draga mea, iti spun ca te dezamagesc! Imi pare rau. Berzele din turla bisericii din Galapagar s-au intors, am vazut si ceva randunici ca s-au intors, prin ianuarie am vazut si ceva carduri de rate si alte pasari calatoare ca s-au intors, numai primavara nu a facut-o. Deja, la ora asta, trandafirii aveau boboci, pomii erau in floare, si natura exploda. Ei bine, nu!!! Iarna nu se da dusa deloc. E cea mai ”grea” iarna de vreo 10-15 ani, dupa standardele spaniole. Miercuri 27 a nins toata ziua in toate formele in care poate sa ninga o nisoare: a inceput pe la 5 dimineata cu o ninsoare linistita si cu fulgi mari ca in pozele de Craciun. Dupa ora 10 a inceput viscolul cu rafale de 90 de km/ora, apoi i-a dat cu ace de gheata pana seara, cand iar a luat-o linistit. Joi nu a nins decat pana pe seara, dar suficient sa-i bage pe astia in panica 🙂 . Ma rog, se mai intampla si de-astea. Azi a fost soare si frumos si vulturii au pornit la plimbare.

In alta dezordine de idei, am aflat acum exact o saptamana un lucru reprobabil, stresant, tragic de-a dreptul: imbatranesc. Am petrecut ceva zile pe la urgenta, trimis de doctorita de familie, in ochii careia am citit pentru prima oara panica din ochii unui doctor, doar ca sa aflu ca am sangele prea gros. De, sange de dac 🙂 . Lasand gluma la o parte, am inteles ca puteam produce oricand un cheag de sange care ar fi putut sa-mi stinga lumina in 3 secunde. Eu, care intorc privirea de cate ori vad untr-un film un ac de seringa ce patrunde in carne, am ajuns sa imi fac injectii subcutanate in pielea abdomenului!!! Am facut progrese cu heparina de rigoare si acum sunt foarte optimist cu tratamentul ramas. Poate o sa va povestesc cum e sa faci toate analizele de sange si o investigatie Doppler in doar o ora.

Leave a Reply